Ismertető

A KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft-t Újbuda Önkormányzata hozta létre azzal a céllal, hogy tájékoztassa a kerület lakosságát az őket érintő hírekről, eseményekről.

Önkormányzati határozatot követően 2015 augusztusátóla 100 százalékban önkormányzati tulajdonban álló Média 11 Kft.-ből létrejött, ugyancsak teljesen önkormányzati kézben levő KözPontÚjbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. folytatja az Újbudai Kulturális Intézet (Kulti) közművelődési és művészeti tevékenységét valamint az Újbudai Pedagógiai Intézet (UPI) kerületi munkáját a média és kommunikációs feladatok mellett.

 

A XI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete által elfogadott a közművelődés feladatairól szóló 70/2012.(XI.27.)XI.ÖK rendeletében foglalt általános alapelvek a Kulturális Koncepció legfontosabb alaptételeit, illetve alapelveit is meghatározzák.

 

A KözPont kezeli a kerület négy közösségi házát, így az Albertfalvai-, Gazdagréti-, Kelenvölgyi- és Őrmezei Közösségi házakat. Ezen felül a Karinthy Szalont és a B32 Galéria és Kulturteret. Több helytörténeti kiállítás és kulturális intézmény áll a kezelésben és ugyancsak hozzá tartozik az Újbudai Pedagógiai Iroda.

 

Mint kiadó szerkeszti és gondozza a kerület lapját, az Újbuda újságot, amely kéthetente 80 ezer példányban postaládában terjesztett lap. Kiadja és gondozza a kerület kulturális ajánló lapját a Pont magazint, amelyet 10 ezer példányban a kerületi frekventált kávézókban és kulturális helyeken terjeszt. Ugyancsak szerkeszti és gondozza a print lapok mögött álló online felületeket, így a pontmagazin.hu-t, illetve az ujbuda.hu hírtartalmát. Nem utolsó sorban pedig sugározza a kerületi tévé adását.

 

Kommunikációs vállalatként koordinálja az önkormányzat kommunikációs kötelezettségeit és feladatait, ami a külső és belső kommunikáció mellett érinti a sajtókommunikációt is.

 

Mindezeket figyelembe véve, az integrált szemléletű modellnek megfelelően, egy olyan vállalati intézmény jött létre a cég személyében, amely egyben kezeli a kultúrát, a kommunikációt, a médiát, az oktatást, a városmarketinget, a turizmust és a társadalmi konzultációt, sőt a tehetséggondozást is. Mindezen tevékenységén túl, illetve ezek segítségével a társadalmi felzárkóztatást támogató közművelődési tevékenységeket kiemelten kezeli.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA